Naslovnica VIJESTI INFO POTPISAN SPORAZUM U VRIJEDNOSTI OD 336.000 KM ZA REKONSTRUKCIJU VODOVODNE I KANALIZACIONE...

POTPISAN SPORAZUM U VRIJEDNOSTI OD 336.000 KM ZA REKONSTRUKCIJU VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE U VOGOŠĆI

400

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Senad Hasanspahić potpisao je danas sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem i direktorom KJKP “Vodovod i kanalizacija” Nezirom Hadžićem sporazum u vrijednosti od 336.000 KM za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na području  ove općine.

“Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture je osiguralo u Budžetu za ovu godinu na poziciji vodnih naknada 336.000 KM za realizaciju projekata na području Općine Vogošća“, istakao je ministar Hasanspahić nakon potpisivanja sporazuma.

Načelnik Smajić je naglasio da se na području općine Vogošća realizuje niz projekata izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, kao i da im ova sredstva dolaze u pravi momenat kako bi neke od tih projekata uspješno priveli kraju.

Sredstvima dodijeljenim iz Budžeta KS sufinansirat će se rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Krivoglavci, izgraditi dio vodovodne mreže u naselju Menjak, sufinansirati projekt nastavka izgradnje kišne i fekalne kanalizacije u naseljima Hotonj IV i Gornja Jošanica, te zaštiti trup kanalizacione mreže u Jošaničkom potoku.