Naslovnica VIJESTI INFO POSTAVLJENE DVIJE NOVE I POPRAVLJENE ČETIRI POSTOJEĆE AUTOBUSKE NADSTREŠNICE

POSTAVLJENE DVIJE NOVE I POPRAVLJENE ČETIRI POSTOJEĆE AUTOBUSKE NADSTREŠNICE

103

Kvalitetne i lijepo dizajnirane autobuske nadstrešnice imaju ulogu da zaštite putnike od pretjeranih atmosferskih  uticaja  sunca, kiše, vjetra i snijega. Nove nastrešnice su postavljene na potezu kod kružnog toka kod Pretisa i na Blagovcu IV, takođe popravljene su četiri postojeće i to u Gornjem i Donjem Hotonju, Jošaničkoj ulici i naselju Nebočaj.

Nadsrešnice su urađene  veoma kvalitetno, na izlivenim  betonskim  pločama  te sa bravarskom  izradom  i ugrađenim  inox profila sa zaštitnom oblogom od kaljenog stakla i akripola kakvi se po standardima postavljaju na  ovakve tipske autobuske nadstrešnice. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 19 600 KM. Izvođač radova je “Vizija” Visoko.

Kao što je poznato u  proteklom periodu izdvojena su značajna sredstva kako bi na svim autobuskim stajalištima postavle  nadstrešnice. Također je izvršeno i obilježavanje te popravka i zamjena dijelova ili kompletnih nastrešnica gdje su evidentirana određena oštećenja.  Zato je upućen apel građanima da čuvaju sve ono što svima treba i što će nam svima biti od koristi i da svako uništavanje prijave nadležnoj općinskoj službi ili policiji.

Postavljanje nadstrešnica zavisi od prostornih mogućnosti za njihovo postavljanje, kao i od riješenih imovinsko-pravnih odnosa.