Naslovnica VIJESTI INFO POSLJEDNJE PADAVINE NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA NISU UZROKOVALE ŠTETE

POSLJEDNJE PADAVINE NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA NISU UZROKOVALE ŠTETE

33

Na području općine Vogošća, tokom protekle noći i cijelog dana padala je kiša koja srećom nije uzrokovala probleme stanovnicima naše općine, što nam je potvrdio pomoćnik načelnika u Civilnoj zaštiti Općine Vogošća Nermin Hajro.

“Putem Operativnog centra kantonalne uprave civilne zaštite pristiglo je obavještenje o prognozi vanrednog hidrološkog stanja za 02. i 03. 07. 2024. godine, za područje donjeg i gornjeg dijela rijeke Bosne, slivovi Sane i Sanice te slivova Drinjače i Tinje. Sugerisano je nadležnim institucijama da prate stanje na terenu i postupaju u skladu sa ovlaštenjima, a službama koje provode mjere i aktivnosti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara pojačan oprez. Kiša koja je bila umjerenog intenziteta nije donijela probleme stanovnicima naše općine, vodostaji nisu u porstu, a klizišta su stabilna, što je rezultat dosadašnjih napora na uređenju vodotoka i klizišta na području općine Vogošća. Povjerenici Civilne zaštite u saradnji sa drugim službama spremni su da reaguju ukoliko se za tako nešto ukaže potreba.“ –  rekao je između ostalog Nermin Hajro pomoćnik načelnika u Civilnoj zaštiti Općine Vogošća.

Ovakvi vremenski uslovi otežavaju i vožnju zbog smanjenje vidljivosti i vode koja može biti na kolovozu, zbog čega je važna oprezna vožnja. Prestanak padavina u većem dijelu zemlje očekuje se do kraja dana, a stabilizacija vremenskih prilika moguća je od sutra.