Naslovnica VIJESTI INFO POMOZIMO ALDINI DA OZDRAVI

POMOZIMO ALDINI DA OZDRAVI

4280

Aldina Hodžić je dvadesetosmogodišnja djevojka iz Vogošće koja je do prije tri godine vodila skoro pa normalan život. Bila je zdrava.  Skoro,  jer zapravo njeni zdravstveni problemi počinju još u ranom djetinjstvu. Kao sedmogodišnja djevojčica počela je osjećati prve zdravstvene probleme. U desetoj godini oba bubrega su potpuno stala. Jedino rješenje tada bila je pertonalna dijaliza.

Novi početak za Aldinu je bio kada je napunila  šesnaest godina,  presađen joj je majčin bubreg, ali nakon deset godina bolest se vratila i  ponovo nastupa potpuno zatajenje. Za Aldinu slijedi život sa hemodijalizom i nove još teže borbe za ozdravljenje.

“Na dijalizi sam po nekoliko puta u sedmici, četiri sata svaki put. Poslije sam jako loše, iscrpljena, žedna, ne mogu objasniti kako se loše osjećam. Voljela bih da odem i da se izliječim. Da živim normalno. Ovo je jedini način, zato molim da mi pomogne ko može.” – rekla je u izjavi za TV Vogošća Aldina Hodžić.

Rješenje postoji, u ovom trenutku  njen dvadesetčetvorogodišnji brat Aldin je odgovarajući donor. Turska klinika KOC  jedina je na kojoj je moguće uraditi transplantaciju bubrega. Na žalost njeno zdravlje košta 21.000  eura koje Hodžići nemaju. Podstanari su i žive od očeve penzije koja iznosi svega 381 KM, a samo kirija košta 200 KM. Odlučili su se pokrenuti akciju  i uz pomoć dobrih ljudi otići na operaciju koja znači život ovoj djevojci.

“Jedina želja koju imam je da moja Aldina ozdravi, da se prikupe potrebna sredstva i da djeca odu tamo. Da mogu dala bih joj i svoj drugi bubreg, neka ona ozdravi, ja neka idem na dijalizu.  Molim sve ljude koji mogu pomoći da pomognu mojoj Aldini.” -kaže kroz suze Aldinina majka Hanifa Hodžić.

Porodica na sve načine pokušava izaći na kraj sa troškovima operacije u Turskoj.  Još jednom je važno da pokažemo humanost i spasimo  jedan mladi život. Pomoć za liječenje možete uplatiti na žiro-račun u Raiffeisen banci  1613000093228016.