Naslovnica VIJESTI INFO POD MOTOM „BUDI MOJA PODRŠKA“ UDRUŽENJE ZA KREATIVNO UČENJE „MAK“ ORGANIZOVALO...

POD MOTOM „BUDI MOJA PODRŠKA“ UDRUŽENJE ZA KREATIVNO UČENJE „MAK“ ORGANIZOVALO DONATORSKO VEČE

91

Pod motom „Budi moja podrška“, Udruženje za kreativno učenje „MAK“ je u subotu 2. decembra, u Velikoj sali Općine Vogošća a u okviru obilježavanja Svjetskog dana osoba sa invaliditetom, organizovalo Donatorsko veče na kojem su aktivisti ovog udruženja prikupljali sredstva za kvalitetniji rad Centra za senzornu integraciju u Vogošći.

“Već treću godinu zaredom na sličan način obilježavamo Svjetski dan osoba sa invaliditetom, kaže Enisa Aganović, predsjednica Udruženja za kreativno učenje „MAK“. Sredstva koja smo prikupili utrošit ćemo na to da stvorimo što kvalitetnije i veće mogućnosti terapija senzorne integracije i logopeda djece sa poteškoćama u razvoju. Njih obezbjeđujemo kupovinom određenih proizvoda koje smo pripremili ali i na aukciji gdje se određeni proizvodi i kuponi naših privrednika izlažu i licitiraju.

Semir Kubat, jedan od logopeda koji radi u udruženju, kazao je da su na terapijama osim djece i njihovi roditelji koji pristupaju savjetovanju, a edukacije prate i saradnici centra, stručnjaci iz raznih oblasti kao što su zdravstveni radnici, pedagozi, psihoterapeuti i defektolozi. Sve više je korisnika. Zbog toga je neophodna podrška dobrih ljudi kako bi mogli proširiti svoje kapacitete.

U ime Općine Vogošća prisutnima se obratio Kenan Alikadić, pomoćnik Načelnika Općine Vogošća. Istakao je da će Općina Vogošća učinit  sve da finansijski ali i na svaki drugi način pomogne u stvaranju što boljih uslova za rad članova udruženja i njihovih korisnika.

Inače, Udruženje za kreativno učenje „MAK“ osnovano je prije četiri godine i do sada je implementiralo veliki broj projekata. Onima koji su svojim donacijama pomogli u radu Udruženja uručene su i prigodne zahvalnice.