Naslovnica VIJESTI INFO POČELO ASFALTIRANJE PRISTUPNE SAOBRAĆAJNICE SPOJA ULICE MERZUKA FERIZA SA ULICOM SPASOJA BLAGOVČANINA

POČELO ASFALTIRANJE PRISTUPNE SAOBRAĆAJNICE SPOJA ULICE MERZUKA FERIZA SA ULICOM SPASOJA BLAGOVČANINA

99

Povoljni vremenski uslovi dozvoljavaju da se i krajem decembra realizuju projekti komunalne infrastrukture. Tako je danas (22.12.2020.godine) počelo asfaltiranje pristupne saobraćajnice spoja ulice Merzuka Feriza sa ulicom Spasoja Blagovčanina i asfaltiranje dijela parka kod spomenika Igmanskom maršu u ulici Spasoja Blagovčanina do broja 48.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 150.000,00 KM, a finansiraju se sredstvima Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Općine Vogošća. Izvođač radova je firma “Bosman” d.o.o. Sarajevo.

Kada je u pitanju pristupna saobraćajnica radovi podrazumjevaju široki otkop, ugradnju tampona za ojačanje podtla, postavljanje ivičnjaka, izgradnju trotoara i ugradnju asfalta u dva sloja. Dužina saobraćajnice iznosi 40 metara, sa dvije kolovozne trake ukupne širine 6 metara i sa obje strane pješačke staze široke po 160 centimetara.

Što se tiče parka radovi tu podrazumjevaju rušenje postojećih ploča u parku, široki otkop, izgradnju potpornih armirano – betonskih zidova, izgradnju parkinga, izgradnju rampe za osobe sa invaliditetom ugradnju tampona za ojačanje podtla, postavljanje ivičnjaka, ugradnju betonskih ploča i izradu asfalta na parkingu i pristupnoj rampi za osobe sa invaliditetom.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.