Naslovnica VIJESTI INFO POČELO ASFALTIRANJE DIONICE PUTA BLAGOVAC-TIHOVIĆI

POČELO ASFALTIRANJE DIONICE PUTA BLAGOVAC-TIHOVIĆI

409

Predstavnici Službe za komunalne poslove, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove Općine Vogošća obišli su radove koji se izvode na dijelu puta Blagovac – Tihovići. Radovi su stigli do završne faze, odnosno asfaltiranja, a zbog radova došlo je do obustave saobraćaja na ovoj dionici u periodu od 6 do 18:30 sati. Predviđeno je da obustave traju danas, u petak, 26.07. i eventualno u subotu 27.07.2019.godine.

Šef Odsjeka za komunalne poslove Emira Branković izrazila je zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izvedenih radova i iskazala uvjerenje kako će nakon sanacije ovog puta saobraćaj na ovoj dionici biti puno sigurniji. Pogotovo jer je to trasa kojom prolazi i javni gradski saobraćaj. Još jednom je izrazila zahvalnost Ministarstvu saobraćaja KS, jer su prepoznali značaj ove saobraćajnice i podržali projekat njene sanacije. Asfaltiranjem ove dionice biće realizovan Ugovor zaključen između Direkcije za puteve Kantona Sarajevo kao upravitelja saobraćajnice i investitora radova i firme „AME“ d.o.o. Breza kao izvođača radova.

Put je saniran u ukupnoj dužini od oko 800 metara. Prosječna širina puta iznosi 5,70 metra sa proširenjima u krivinama. Sanacija je obuhvatila uklanjanje oštećenog asfalta, zamjenu tamponske podloge, uređenje škarpe, ugradnju ivičnjaka, tretman oborinskih voda, izradu rigola za odvodnju, sanaciju propusta za odvodnju vode sa kolovoza i asfaltiranje. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 394.000,00 KM, a finansirani su sredstvima Ministarstva saobraćaja KS, putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.