Naslovnica VIJESTI INFO POČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI VODOVODNE MREŽE I SANACIJI ASFALTA ULICE STARA CESTA

POČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI VODOVODNE MREŽE I SANACIJI ASFALTA ULICE STARA CESTA

71

U ulici Stara cesta su počeli radovi na rekonstrukciji azbestno-cementne vodovodne mreže, u sklopu kojih je izvršena sanacija asfalta na lokalnoj saobraćajnici. Izvršena je rekonstrukcija oko 1.160 metara azbestno – cementnog cjevovoda i rekonstruisano je 69 kućnih priključaka.

Zbog lošeg stanja asfalta prije početka radova na rekonstrukciji vodovoda i nemogućnosti sanacije rova, izvršeno je podizanje starog i ugradnja novog asfalta na kompletnoj saobraćajnici u dužini od oko 880 metara u gornjem kraku, odnosno oko 100 metara u donjem kraku, te sanacija rova u donjem kraku u zoni izlaznog portala tunela Kobilja Glava. Ukupna površina ugrađenog asfalta iznosi oko 3.700 metara kvadratnih.

Radove izvodi konzorcij “MIBRAL” d.o.o. Sarajevo i „HIGRA“ d.o.o. Bijeljina. Investitori su Vlada kantona Sarajevo  i KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, putem kredita EBRD-a. Vrijednost radova je oko 320.000,00 KM.

Nadzor vrši konzorcij „Temelsu International Engineering Services INC“ i „PPG“ d.o.o. Sarajevo.

Lokaciju na kojoj se izvode radovi obišli su općinski načelnik sa saradnicima, resorni kantonalni ministar, te predstavnici KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, predstavnici izvođača radova i nadozora. Nakon toga, provjerili su kako se odvijaju radovi u ulici Mitra Šućura.