Naslovnica VIJESTI INFO POBJEDNICI OPĆINSKOG TAKMIČENJA IZ „PROJEKTA GRAĐANIN“ NA PRIJEMU U OPĆINI VOGOŠĆA

POBJEDNICI OPĆINSKOG TAKMIČENJA IZ „PROJEKTA GRAĐANIN“ NA PRIJEMU U OPĆINI VOGOŠĆA

266

Učenike sedmog razreda OŠ „Zajko Delić“, ovogodišnje pobjednike općinskog  takmičenja iz nastavnog predmeta Demokratija i ljudska prava pod nazivom „Projekt građanin“, zajedno sa nastavnicom Belmom Spahić-Ćorović ugostili su zamjenik načelnika Fetah Kadrić sa saradnicama Adilom Žgalj i Dženanom Bešlija. Njihova tema „Dijabetes“, rad i prezentacija  na takmičenju, te poruka koju su poslali pobrala je simpatije kod svih su imali prilku to vidjeti.

Djevojčica Lajla Čardaković, članica sekcije boluje od dijabetesa. Njena iskustva bila su inspiracija nastavnici i njenim učenicima da se posvete ovoj temi i pozovu javnost na odgovornost prema djeci sa ovakvim i sličnim problemima.

Danas se razgovaralo i o eventualnim načinima pomoći djeci koja boluju od dijabetesa, mogućnosti sufinasiranja troškova kupovine insulinskih pumpica  i senzora za mjerenje šećera u krvi koji su spas za dijabetičare.

Ovu ekipu već sutra očekuje kantonalno takmičenje na kojem će predstaviti svoju školu i Općinu Vogošća. S obzirom na važnost teme  i pitanja koja su otvorili, ne treba ni sumnjati u dobre rezultate sutrašnjeg takmičenja.