Naslovnica VIJESTI INFO OU „TEMPO“ POKREĆE AKCIJU OPREMANJA SENZORNE SOBE U PROSTORIJAMA UDRUŽENJA „MAK“

OU „TEMPO“ POKREĆE AKCIJU OPREMANJA SENZORNE SOBE U PROSTORIJAMA UDRUŽENJA „MAK“

414

Od februara ove godine udruženje za kreativno učenje „Mak“ boravi u novim prostorijama u Općini Vogošća zahvaljujući sporazumu koji su potpisali načelnik Edin Smajić i predsjednica udruženja Enisa Aganović. U prostorijama se nalazi soba za senzornu integraciju koju koriste djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i njihovi roditelji. Ovu sobu treba dodatno opremiti kako bi se doprinijelo poboljšanju psiho-fizičkog stanja djece, te u cjelosti unaprijedio njihov kvalitet života. U ovu priču uključilo se i OU „Tempo“.

Predsjednica udruženja Enisa Aganović obratila se za pomoć OU „Tempo“ i Emiru Sulejmaniju kako bi se dodatno opremila soba za senzornu integraciju u kojoj se postižu pozitivni rezultati u terapiji djece sa poteškoćama u razvoju, motoričnim i senzornim izazovima. Emir Sulejmani, poznat kao veliki humanista, odmah je krenuo u akciju kako bi na licu mjesta utvrdio šta sve treba uraditi u sobi. Neophodni su neki građevinski radovi, a potrebno je riješiti način zagrijavanja, te osim sobe još jednu prostoriju opremiti kako bi se mogla koristiti.

Iz udruženja „Tempo“ i „Mak“ pozivaju sve ljude dobre volje i velikog srca da se uključe u ovu akciju kako bi mališani, kao i njihovi roditelji, imali bolje uslove za boravak, a samim tim i bolje rezultate nakon tretmana i terapija.