Naslovnica VIJESTI INFO OMLADINSKO UDRUŽENJE „TEMPO” ORGANIZOVALO PREDAVANJE PROF. DR. SAFETA KUDUZOVIĆA

OMLADINSKO UDRUŽENJE „TEMPO” ORGANIZOVALO PREDAVANJE PROF. DR. SAFETA KUDUZOVIĆA

551

Veliko znanje ukrašeno nevjerovatnom skromnošću koja plijeni i nikog ne ostavlja ravnodušnim, samo su neke od osobina koje krase jednog od posebnih alima na našem prostoru, a to je prof.dr. Safet Kuduzović. Na jučerašnjem edukativnom predavanju koje je organizovalo OU „Tempo“ u Kino sali JU KSC Vogošća, imao je priliku govoriti o generacijama dobročinstva, istine i pravde. Ističe da je odgoj generacije jako bitan. Imao je priliku govoriti o tome da li zastajemo sa naukom koja je jedna od temelja islama te da li smo se udaljili od nje. Već gotovo dvije decenije prof.dr. Safet Kuduzović neumorno podučava ljude znanju i govori o propisima i porukama islama.

OU „Tempo“ koje je široj javnosti poznato po humanitarnim aktinostima, ponovo pokazuje dobru volju na putu humanosti, ovoga puta prodajom kalendara čijom kupovinom možete pomoći rad OU „Tempo.“

Da su predavanja i tumačenja islamskih propisa prof.dr. Kuduzovića originalna i da privlače veliki broj gledalaca i slušalaca svjedočila je i prepuna kino sala vogošćanske publike, a dodatnom poboljšanju atmosfere doprinijeli su specijalni gosti iz hora Derman.