Naslovnica VIJESTI INFO OTPOČELI RADOVI NA SANACIJI PJEŠAČKE STAZE U ULICI DONJA VOGOŠĆA I NA...

OTPOČELI RADOVI NA SANACIJI PJEŠAČKE STAZE U ULICI DONJA VOGOŠĆA I NA SANACIJI ULICE DRESKOVAČA

102

U ponedjeljak 11.09.2023. godine izvođač radova “AME” d.o.o. Breza počeo je sa izvođenjem radova na sanaciji pješačke staze u ulici Donja Vogošća. Također početkom mjeseca septembra počeli su radovi na sanaciji ulice Dreskovača.
Procijenjena vrijednost predmetnih radova u ulici Donja Vogošća je 65.000 KM sa PDV-om dok su radovi u ulici Dreskovača procijenjeni na cca 100.000 KM. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.
U ulici Donja Vogošća je predviđeno uklanjanje postojeće zemljane-makadamske pješake staze unutar naselja koja povezuje dva kraka ulice Donja Vogošća nakon čega je planirana ugradnja novog nevezanog nosivog sloja – tamponski sloj a zatim ugradnja asfaltnog sloja granulacije BNHS 16 i debljine 7cm.
U ulici Dreskovača se trenutno izvode radovi na iskopu postojeće kolovozne konstrukcije i pripremi podtla nakon čega će se vršiti ugradnja tamponskog sloja i betonskih ivičnjaka te betonskih kanalica u cilju rješavanja površinske odvodnje. Ugradnja asfaltnog sloja debljine 7 cm je predviđena nakon završetka navedenih radova.