Naslovnica VIJESTI INFO OPĆINSKO VIJEĆE VOGOŠĆA ODRŽALO 4. REDOVNU SJEDNICU

OPĆINSKO VIJEĆE VOGOŠĆA ODRŽALO 4. REDOVNU SJEDNICU

85

Općinsko vijeće Vogošća održalo je 29.04.2021.godine svoju 4. redovnu sjednicu. Zbog pogoršane epidemiološke situacije, a u skladu sa mjerama Kriznog štaba sjednica je održana putem online aplikacije.
Nakon redovnih uvodnih tačaka kao što su Vijećnička pitanja i inicijative i Izvještaj o realizaciji vijećničkih pitanja i inicijativa vijećnici su usvojili prijedlog Komisije za odlikovanja i priznanja za dodjelu općinskih priznanja za 2021.godinu. Prema Odluci koju su donijeli „Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća“ dodjeljuje se Domu zdravlja Vogošća – uposlenicima Doma zdravlja i Efendić Ramizu – posthumno.
„Plaketa humanista Općine Vogošća“ dodjeljuje se Općinskoj organizaciji Crvenog križa Vogošća.
Dodjeljuje se i četrnaest zahvalnica i to: Hadžić Amiru, Redžo Dženanu, Lions club International, Prim.dr. Štitkovac Nijazu, Tanović Lejli, Zuko Ernisu, „Bosman“ d.o.o. Sarajevo, „Mark medical“ d.o.o. Sarajevo, te posthumno Mujanović Džemalu, Halač Alenu, Smajlović Arminu, Botić Semiru, Tupković Suadu i Hasović Sulejmanu.
Priznanja će dobitnicima biti uručena na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća koja će biti održana povodom obilježavanja Dana Općine Vogošća.


Općinsko vijeće je usvojilo i Nacrt Odluke o zakupu stanova Općine Vogošća i uputilo ga u javnu raspravu. Usvojen je i Izvještaj o statusnim pitanjima porodica šehida, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca za 2020.godinu. Imenovana je komisija za provođenje izbora za članove savjeta mjesnih zajednica. Vijeće je k znanju primilo Informaciju o ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima Budžeta Općine Vogošća za prva tri mjeseca 2021.godine. Također je k znanju primljena i Informacija o dodjeli zemljišta na korištenje u poljoprivredne svrhe u 2020.godini, kao i Informacija o radu JU „Domovi zdravlja Kantona Sarajevo“ – organizaciona jedinica Dom zdravlja Vogošća za 2020.godinu.
Snimak 4. redovne sjednice Općinskog vijeća Vogošća možete pogledati u programu Televizije Vogošća u subotu 01.05.2021.godine od 14 sati.