Naslovnica VIJESTI INFO OPĆINA VOGOŠĆA DODIJELILA AUTO SLUŽBI PRVE MEDICINSKE POMOĆI

OPĆINA VOGOŠĆA DODIJELILA AUTO SLUŽBI PRVE MEDICINSKE POMOĆI

410

U svrhu opremanja Službe prve medicinske pomoći formirane u OJ Dom zdravlja Vogošća izvršena je primopredaja motornog vozila od strane Općine Vogošća. Planom i programom rada Službe civilne zaštite za 2020. godinu, predviđeno je da se izvrši nabavka putničkog motornog vozila u svrhu djelimičnog opremanja struktura civilne zaštite, odnosno Službe prve medicinske pomoći, formirane u OJ Dom zdravlja Vogošća.

Općinski načelnik Edin Smajić naglasio je da u ovakvim situacijama u kakvoj se sada nalazimo Služba prve medicinske pomoći pod direktnom ingerencijom Općine Vogošća i da je neophodno da im se osiguraju sva neophodna materijalno-tehnička sredstva kako bi odgovorili zadatku koji je pred njima.

Preuzimajući vozilo, direktor OJ Dom zdravlja Vogošća dr. Almir Pašagić zahvalio je Općini Vogošća te istakao je da je ovo vozilo bilo neophodno Domu zdravlja Vogošća i prije vanredne situacije zbog širenja koronavirusa, a da će sada pogotovo dobro doći.

Navedeno putničko motorno vozilo je neophodno za funkcionisanje službe u obavljanju poslova i zadataka koji su joj dati u nadležnost.