Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANA PREZENTACIJA “JEDINSTVENI SISTEM ZA ELEKTRONSKU NAPLATU”

ODRŽANA PREZENTACIJA “JEDINSTVENI SISTEM ZA ELEKTRONSKU NAPLATU”

189

U organizaciji Minstarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo u vogošćanskom hotelu Park, održana je prezentacija na temu „Jedinstveni sistem za elektronske fakture“.  Uspostavljanje i implementacija jedinstvenog sistema on – line plaćanja za sve komunalne usluge namjera je Ministarstva za komunalnu privredu i infrastrukturu, a ovakav sistem će unaprijediti naplatu računa komunalnih preduzeća.

Prezentaciju su održali predstavnici firme Alfa Soflab. Prednosti ovakvog jednog sistema koji je prezentiran  je dostupnost bilo gdje, automatsko plaćanje, nema stajanja u dugim redovima, ušteda na vremenu…

KJKP “Rad” već pet godina nudi svojim korisnicima ovakvu mogućnost plaćanja računa, istakao je direktor ovog preduzeća Selim Babić. Dodao je da se treba više raditi na informisanju građana o ovakvom sistemu plaćanja komunalnih računa. I u KJKP “Sarajevogas” koriste vlastitu aplikaciju za elektronsku naplatu.  500 računa plaća se na ovakav način, kaže direktorica “Sarajevogasa” Nihada Glamoč.

Prezntaciji i sastanku prisustvovali su direktori svih sedam kantonalnih javnih komunalnih preduzeća. Sa realizacijom projekta jedinstvenog sistema elektronskog plaćanja počet će  se nakon što u potpunosti budu ustanovljene tehničke mogućnosti za realizaciju ove vrste usluga, te utvrđena potrebna finansijska sredstva, a proces će biti popraćen i odgovarajućim zakonskim rješenjima.