Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANA 35. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA VOGOŠĆA

ODRŽANA 35. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA VOGOŠĆA

47

Na 35. sjednici Općinskog vijeća Vogošća usvojeno je nekoliko odluka i izvještaja. Prije uobičajnih vijećničkih pitanja i inicijativa, prihvaćene su informacije o radu JU „Kantonalni centar za socijalni rad” – Služba socijalne zaštite Općine Vogošća i JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ – organizaciona jedinica Dom zdravlja Vogošća za 2023. godinu . Vijećnici su većinom glasova usvojili  Izvještaj o ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima Budžeta Općine Vogošća u prošloj godini. Jednoglasno su usvojene Izmjene i dopune Budžeta Općine Vogošća za 2024. godinu prema kojima  je predviđeno da Budžet iznosi 23.561.000,00 KM što predstavlja povećanje od 2.796.000,00 KM, u odnosu na prvobitno usvojeni Budžet.

U formi Prijedloga jednoglasno je usvojeno nekoliko odluka, kao što je Odluka o utvrđivanju  prosječne konačne građevinske cijene po metru kvadratnom  korisne površine u stambenoj izgradnji na području općine Vogošća u 2023. godini i visinu naknade za pogodnost-rente na području općine Vogošća za 2024.godinu. Usvojena je i Odluka o uslovima i načinu izdavanja vodnih akata na području općine Vogošća.

Vijećni su jednoglasno  usvojili Izvještaj o radu i finansijski izvještaj JP RTV Vogošća za 2023 godinu. Također je usvojen i izvještaj o radu i finansijski izvještaj  JU „Kulturno- sportski centar“  Vogošća  u prošloj , te plan rada i finansijski plan za 2024. godinu.

Snimak sjednice Općinskog vijeća možete pogledati u programu Televizije Vogošća u subotu 30.03.2024.godine od 14 sati.