Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽAN ŠESTI MEMORIJALNI TURNIR U BOČANJU “HAZIM HADŽALIĆ”

ODRŽAN ŠESTI MEMORIJALNI TURNIR U BOČANJU “HAZIM HADŽALIĆ”

196

U okviru manifestacije privrede, kulture i sporta “Vogošćanski dani” 2016. Udruženje za sport i rekreaciju invalidnih lica općine Vogošća već šesti put zaredom uspješno je organizovalo memorijalni turnir u bočanju “Hazim Hadžalić”. Lijepo vrijeme i ugodno druženje bili su odlični preduslovi da se i ovaj turnir završi u fer i korektnom takmičenju.

Memorijalni turnir u bočanju “Hazim Hadžalić” prilika je da se članovi Udruženja invalidnih lica sa područja Kantona Sarajevo druže i upotpune svoje slobodno vrijeme, a prema riječima članova drugih udruženja, vogošćani su poznati kao dobri domaćini, te se rado odazovu na sva takmičenja.

Memorijalni turnir u bočanju tradicionalno se održava već šest godina u znak sjećanja na dugogodišnjeg člana i jednog od osnivača ovog udruženja, rahmetli Hazima Hadžalića.

Ove godine najbolji su bili članovi Udruženja za sport i rekreaciju invalidnih lica iz Hadžića, drugoplasirani su bili članovi ekipe iz Novog Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo domaćinu, ekipi Udruženja za sport i rekreaciju invalidnih lica općine Vogošća.