Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽAN JOŠ JEDAN SASTANAK KRIZNOG ŠTABA OPĆINE VOGOŠĆA

ODRŽAN JOŠ JEDAN SASTANAK KRIZNOG ŠTABA OPĆINE VOGOŠĆA

338

Općinski Krizni štab danas je održao još jedan sastanak na kojem je razmatrana trenutna situacije nakon proglašenja vanredne situacije u BiH i uvedenih novih preventivnih mjera. Na sastanku je naglašeno da se sve izdate mjere moraju strogo poštovati.  Komandant Kriznog štaba Općine Vogošća Edin Smajić je naglasio da građani trebaju što ozbiljnije shvatiti trenutnu situaciju, te strogo poštovati izdate naredbe i mjere koje su donešene zbog pandemije korona virusa.

Na današnjem sastanku se razgovaralo i o funkcionisanju svih institucija na području Općine Vogošća, kao i o njihovoj međusobnoj saradnji i režimu rada. Što se tiče rada općinske uprave uposlenici rade redovno radno vrijeme, ali sa posebnim oprezom i poštovanjem preporuka Kriznih štabova.

Posebno pažnja se posvetila razgovoru o licima koja su u izolaciji i na koje se apeluje da budu odgovorni i ne ugrožavaju ostale građane svojim nesavjesnim ponašanjem. Također iz Kriznog štaba pozivaju građane da ukoliko poznaju neodgovorne pojedince iste prijave u PS Vogošća.