Naslovnica VIJESTI INFO ODBOJKAŠICE VOGOŠĆE SAVLADALE ALIPAŠINO POLJE REZULTATOM 3:0 U SETOVIMA

ODBOJKAŠICE VOGOŠĆE SAVLADALE ALIPAŠINO POLJE REZULTATOM 3:0 U SETOVIMA

83

U utakmici 13. kola odbojkaške Superlige FBiH za žene, grupa Jug koja je odigrana u nedjelju u dvorani „Amel Bečković“ Odbojkaški klub  „Vogošća“ savladao je  Odbojkaški klub „Alipašino polje“ rezultatom 3:0 u setovima.

U prvom  setu odbojkašice Vogošće odnijele su pobjedu rezultatom  25:13. Rezultat na kraju drugog seta je bio identičan, 25:13, opet u korist Vogošće. Dobru formu ekipa Vogošće je potvrdila pobjedom i u trećem setu, pobjedivši rezultatom 25:21.

Senad Hodžić, trener OK „Alipašino polje“ iako je nezadovoljan porazom od Vogošće, ne gubi nadu za što boljim plasmanom njegove ekipe u nastavku sezone. Naredna utakmica koja očekuje odbojkašice Alipašinog polja je sa „Volleyom“ iz Sarajeva.

Trener Vogošćanki Adnan Bjelopoljak, zadovoljan je ishodom ove utakmice kao i  dosadašnjim plasmanom njegove ekipe u Superligi FBIH. Sljedeće sedmice u okviru 14. kola Superlige Vogošćanke će odmjeriti snage sa odbojkašicama Čapljine a kako trener Bjelopoljak ističe, ekipa je spremna za još jednu pobjedu.

Odobojkaški klub „Vogošća“ trenutno zauzima treće mjesto na tabeli sa ukupno 9 pobjeda i 4 poraza.