Naslovnica VIJESTI INFO OBILJEŽENA 32. GODIŠNJICA UBISTVA 7 CIVILA NA TREŠNJI I DAN CIVILNIH ŽRTAVA...

OBILJEŽENA 32. GODIŠNJICA UBISTVA 7 CIVILA NA TREŠNJI I DAN CIVILNIH ŽRTAVA RATA OPĆINE VOGOŠĆA

48

Dan Civilnih žrtava rata (CŽR) , 3.juli obilježen je danas u Vogošći u organizaciji Udruženja CŽR Općine Vogošća. Prvo je kod spomen – obilježja Trešnja na Kobiljoj Glavi, odata počast civilima stradalim od agresorske granate 03.07.1992. godine, dok su brali trešnje. Toga dana smrtno je stradalo sedam civila od kojih troje djece: Memeledžija Adela, Avdagić Fikret, Delalić Muamer, Korman Kadir, Hasanović Vahid, Hadrović Emina i Hadrović Fatima.

Predsjednica Udruženja civilnih žrtava rata Općine Vogošća Amira Mekić istakla je da se žrtve nikada ne smiju zaboraviti.

Načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović kaže da je podsjećanje na istinu naš amanet, te da o historiji naše domovine trebamo pričati mladim ljudima. Tim povodom zahvalnice su uručene načelniku Općine Vogošća Migdadu Hasanoviću i Udruženju „Haber“ za doprinos radu Udruženja civilnih žrtava rata Općine Vogošća.

Centralna manifestacija u povodu Dana civilnih žrtava rata upriličena je kod Centralnog spomen – obilježja civilnim žrtvama rata u Vogošći. Centralnoj manifestaciji prethodilo je i polaganja cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima Općine Vogošća na spomen – obilježju na Trgu branilaca Vogošće.