Naslovnica VIJESTI INFO OBILJEŽENA 25. GODIŠNJICA OSNIVANJA UB “BOSNAE – ZELENE BERETKE” I 11.GODIŠNJICA...

OBILJEŽENA 25. GODIŠNJICA OSNIVANJA UB “BOSNAE – ZELENE BERETKE” I 11.GODIŠNJICA SEKCIJE IZVIĐAČA ZELENIH BERETKI VOGOŠĆA

241

U prostorijama Udruženja boraca “Bosnae – Zelene beretke“ u Vogošći, održana je prigodna svečanost u povodu 25. godišnjice osnivanja Zelenih beretki i 11. godišnjice osnivanja Sekcije izviđača Zelenih beretki Vogošća. Pored članova Udruženja i Sekcije izviđača obilježavanju ovih važnih godišnjica prisustvovali su i brojni gosti iz drugih općinskih udruženja Zelenih beretki, kao i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Esad Piknjač. Na ovoj svečanosti dugogodišnjim članovima Sekcije izviđača Zelenih beretki dodjeljene su zahvalnice za rad u unapređenju podrške veteranima i organizatorima otpora. Prikazan je kratki film o radu Udruženja i Sekcije izviđača, a jedna od članica pročitala je literarni rad koji je napisala o Zelenim beretkama.

Ranije, u toku dana članovi Sekcije izviđača Zelenih beretki na Trgu branilaca Vogošće održali su info sto, dijelili letke građanima i na taj način ih upoznali sa svojim radom i ciljevima.