Naslovnica VIJESTI INFO NOVA POBJEDA RUKOMETNIH OMLADINACA VOGOŠĆE

NOVA POBJEDA RUKOMETNIH OMLADINACA VOGOŠĆE

42

Biti prvi i ostati stalno u vrhu nije lako ni u jednom sportu, a posebno u kolektivnom poput rukometa, a to je mladim rukometašima Vogošće pošlo za rukom. Prošlogodišnje osvajanje Omladinske lige i niz pobjeda u ovoj sezoni nisu slučajnost. Plodovi su to dobrog rada u mlađom selekcijama RK Vogošća, uprkos poteškoćama s kojima se susreću svi sportisti u okolnostima pandemije.

Rukometaši Vogošće proteklog vikenda upisali su još jednu pobjedu i uspješno nastavili takmičenje u Omladinskoj ligi grupa Jug. Bili su bolji od ekipe Respekt rezultatom 43:20, iako su već na poluvremenu imali imali 9 golova prenosti, bilo je 20:11. Oni sigurno idu prema cilju, odbrani titule. Poštovanja imaju za svakog protivnika, ali će kako kažu, učiniti sve da titula ostane u Vogošći.

Na popularizaciji rukometa u Vogošći doprinijeli su dobri rezultati seniorske ekipe, kvalitetan rukomet koji se igra u dvorani „Amel Bečković“ već godinama, pa mnogi dječaci žele trenirati ovaj sport. Svi oni se nadaju da će jednom zaigrati za prvi tim ili reprezentaciju BiH.