Naslovnica VIJESTI INFO NEPOZNATI VANDALI UNIŠTILI KOŠARKAŠKO IGRALIŠTE

NEPOZNATI VANDALI UNIŠTILI KOŠARKAŠKO IGRALIŠTE

377

Na sportskom igralištu u ulici Skendera Kulenovića nepoznati počinioci uništili su koševe i ogradu. Prije deset godina na zahtjev građana, sagrađeno je ovo košarkaško igralište. U novembru 2019. godine izvršena je sanacija igrališta na ovom lokalitetu. Naša ekipa sa predstavnicima Općine Vogošća obišla je teren i utvrdili da je zbog ovog čina nepoznatih vandala počinjena značajna materijalna šteta. Nadležni općinske službe najavili su da će već sutra uposlenici KJKP „Park“ da ponovo interveniše na ovom igralištu i poprave oštećene koševe i provaljenu ogradu.

Zbog čestog uništavanja igrališta iz općinske službe najavljeno je da će  na pomenutom lokalitetu biti instaliran video nadzor, kako bi se utvrdio identitet osobe ili osoba koje uništavaju ovo igralište.

Općina Vogošća iz godine u godinu ulaže značajna sredstva u uređenje javnih površina. Sve se to uređuje i održava kako bi građanima Vogošće bio ugodniji boravak. Nažalost često smo svjedoci da postoje pojedinci kojima je izgleda jedini cilj uništavanje.