Naslovnica VIJESTI INFO NA ZIMSKOM PRVENSTVU BILE SU USPJEŠNE MLADE ČLANICE GABELJIĆ TENISKE AKADEMIJE

NA ZIMSKOM PRVENSTVU BILE SU USPJEŠNE MLADE ČLANICE GABELJIĆ TENISKE AKADEMIJE

182

Gabeljić teniska akademija zabilježila je odlične rezultate na Zimskom državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine „Sarajevo Open 2022“. U konkurenciji preko 20 djevojčica u kategoriji do 10 godina Hena Ovčina osvojila je prvo mjesto u glavnom turniru. Ona je slavila u pet mečeva da bi ostvarila svoj cilja. Jedna od najmlađih članica Akademije Naida Delić na utješnom turniru također je bila prva. Organizator prvenstva bio je Teniski savez BiH, a mečevi su se igrali na terenima Koševo, odnosno na Lavu u zatvorenom prostoru.

Na ovom Zimskom prvenstvu nastupile su i takmičarke do 14 godina. Zara Ovčina i Dalia Džido nažalost nisu se uspjele plasirati u završnicu, ali su odigrale odlično i pokazale svoj kvalitet. I ovo takmičenje bilo je prilika da se djeca druže, da se stvore nova prijateljstva, kako između djece, tako i klubova. GTA broji 40 članova. Da se vrijedno radi pokazali su i rezultati sa ovogodišnjeg Zimskog prvenstva.

Teniski savez BiH svake godine u januaru organizuje državna prvenstva. Ovim takmičenjem otvorena je teniska sezona iz kalendara Teniskog saveza za 2022.godinu. Ono što članove Gabeljić akademije očekuje u narednom periodu jesu Zimska prvenstva u nešto starijim kategorijama.