Naslovnica VIJESTI INFO NA STADIONU “HAKIJA MRŠO” U VOGOŠĆI ODRŽAN GOLMANSKI KAMP AKADEMIJE “ASMIR BEGOVIĆ”

NA STADIONU “HAKIJA MRŠO” U VOGOŠĆI ODRŽAN GOLMANSKI KAMP AKADEMIJE “ASMIR BEGOVIĆ”

129

U petak i subotu na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći održan je četvrti kamp za golmane koji je organizovala Akademija Asmir Begović. Preko 65 djevojčica i dječaka radilo je sa vrhunskim trenerima, a polaznici su učili osnove treninga, kretanje, dodavanje, šutiranje, te druge tehnike. Pored mnogobrojnih kvalitetnih trenera, svoje znanje prenio je i golman FK Unis Ibro Hodžić koji je ujedno i direktor akademije Asmir Begović.

U petak se pristunim na kampu preko videolinka obratio i Asmir Begović, osnivač Akademije. Zbog obaveza u klubu Evertona nije bio u mogućnosti pristutvovati kampu. Pozdravio je učesnike, pohvalio njihov rad, i naglasio je da se nada da će biti prilike za saradnju.

Ovo je bila prilika da djevojčice i dječaci steknu iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju i u individualnom radu sa profesionalnim trenerima. Svi učesnici su bili zadovoljni, kako treninzima, tako i uslovima na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći.

Prošle godine pandemija koronavirusa uticala je na sportiste i zaustavila mnoge planove. Ove godine kamp je ipak održan, i još jednom se na njemu mogao vidjeti potencijal i talenat koji naša zemlja posjeduje. Akademija Asmir Begović nastavlja sa drugim aktivnostima, kao što su predavanja i trening kampovi za članove.