Naslovnica VIJESTI INFO NA PODRUČJU MZ SEMIZOVAC: PUŠTENA U FUNKCIJU JOŠ JEDNA DIONICA NOVE JAVNE...

NA PODRUČJU MZ SEMIZOVAC: PUŠTENA U FUNKCIJU JOŠ JEDNA DIONICA NOVE JAVNE RASVJETE

147

Uz  prisustvo načelnika Općine Vogošća Edina Smajića i njegovih saradnika, Ministra komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđana Mandića, predstavnika Mjesne zajednice Semizovac i firme „SES“- izvođača radova, kao i vlasnika „Bešlića pumpe” Halida Bešlića, zvanično je puštena u funkciju još jedna trasa javne rasvjete u Semizovcu. Radi se o dužini trase oko 1.200 metara, gdje je postavljeno 26 atestiranih okruglih metalnih stubova rasvjete, visine po 9 metara i na njima 44 svjetiljke za javno osvjetljenje sa DALI predspojem i LED izvorom svjetlosti.

Projekat izgradnje javne rasvjete finansiran je sredstvima Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i sredstvima Općine Vogošća. Finansijska vrijednost treće faze uz Magistralni put M-18, iznosi oko 107.000 KM.

Nakon sinoćnjeg puštanja u rad nove rasvjete, najavljeno je da će ubrzo biti nastavljeni i preostali radovi, kako bi se osvijetlio i potez od Vogošćanske petlje do Poturovića, čime bi kompletna trasa puta od Vogošćanske petlje do “Bešlića pumpe” bila u funkciji.

Nadzor nad izvođenjem radova, koji su završeni u roku od 30 dana (umjesto planiranih 60 dana), vršio je Zavod za izgradnju KS.