Naslovnica VIJESTI INFO MINI NOGOMET: ZAMM MC – EKIPA VRIJEDNA PONOSA

MINI NOGOMET: ZAMM MC – EKIPA VRIJEDNA PONOSA

451

Iako je trenutno pauza za mini nogomet u takmičarskom smislu ekipa ZAMM MC trenira u punom kapacitetu i predana je treningu. Liga počinje na proljeće i u toku su pripreme.

„ZAMM MC je ekipa koju Vogošća dobro pamti po rezultatima brojnih turnira. Mini nogomet je zaživio tek prije dvije godine ali ZAMM MC je itekako respektabilna ekipa i vrijedna ponosa. Svake godine se uvode bar tri nova igrača. Ovdje su prije svega dobri ljudi a i obrazovani jer ima tu magistara, inžinjera i svakako dobrih igrača“, kazao je Muamer Muftić trener ekipe ZAMM MC, te dodao da i svjetski rang takmičenja u mini nogometu bilježi u svojim redovima igrače i ove ekipe. Potvrda tome je Edin Mujezinović zvani Džeko, bh reperezentativac u mini nogometu koji je svoje igračke sposobnosti pokazao i na Svjetskom prvenstvu održanom u Tunisu.

Govoreći o mini nogometu, naš Džeko je pojasnio da je san svakog dječaka, da jednog dana zaigra nogomet na svjetskom prvenstvu, pa je zasigurno teško i opisati riječima osjećaj zbog želje koja mu se ispunila kad je odrastao. „Ne može se riječima dočarati momenat kad se igra na svjetskom prvenstvu“ kazao je Mujezinović.

Jedno je sigurno, ZAMM MC je ekipa koja okuplja dobre ljude i dobre igrače.