Naslovnica VIJESTI INFO “MERHAMET” TRADICIONALNO I OVE GODINE PROVODI AKCIJE “BOSANSKI KURBAN” I “KURBANI U...

“MERHAMET” TRADICIONALNO I OVE GODINE PROVODI AKCIJE “BOSANSKI KURBAN” I “KURBANI U MEKKI I AUSTRALIJI”

52

Počela je akcija „Bosanski kurban“ Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet”. I ove godine kurbani će se nabavljati od domaćih poljoprivrednih proizvođača i povratnika. Donacija za domaći kurban iznosi 490 KM, a može se uplatiti do 17. juna 2023. godine.
Zahvaljujući ovoj akciji „Merhamet“ obezbjeđuje meso za svojih 45 javnih kuhinja i njihovih punktova na cijeloj teritoriji BiH u kojima “Merhamet” svakodnevno hrani više od 8.000 korisnika, koji zahvaljujući upravo akciji “Bosanski kurban”, imaju obilne i kvalitetne obroke tokom cijele godine. Kurbani se mogu uplatiti i za Mekku i Austaliju. Cijena tih kurbana je 320 KM, a uplate su moguće do 14. juna 2024. godine.
“Merhamet”, zahvaljujući akciji “Bosanski kurban”, istovremeno pomaže domaće poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine. Uplate su moguće u svim „Merhametovim“ regionalnim i osnovnim odborima pa tako i u Vogošći te u sjedištu Društva u Sarajevu.