Naslovnica VIJESTI INFO MANIFESTACIJA VOGOŠĆANSKI DANI PONUDILA PEDESET RAZLIČITIH PROGRAMA

MANIFESTACIJA VOGOŠĆANSKI DANI PONUDILA PEDESET RAZLIČITIH PROGRAMA

219

Manifestacija „Vogošćanski dani 2022“ završena je spektakularnim koncertom novoosnovanog mješovitog ansambla „Nota“ na Trgu branilaca Vogošće koji je bio premali da primi mnogobrojne posjetioce koji su došli pogledati i uživati u izvanrednom programu mladih muzičara.

Slobodno možemo reći da je ovogodišnje izdanje manifestacije nakon dvogodišnjih ograničenja, građanima Vogošće i drugih mjesta  ponudilo raskošan sadržaj sa čak pedest programa. Započelo se sa koncertom „60 godina sa sevdahom Sejo Pitić i prijatelji“ čime je manifestacija zvanično otvorena. Onda su se nizali jedan za drugim  sadržaji iz različitih oblasti:  kulture,  sporta, zabave za djecu, promocije knjiga,  koncerti,  sportski susreti.  Posjetioci su  imali priliku prisustvovati promocijama knjiga Abdulaha Sidrana, Nermina Bošnjaka, Eseta Muračevića, Hasije Borić,  Nataše Bartula Hebert, predstavama Prah, Lančana reakcija, A onda je nešto puklo, O(t)pjevanim pjesmama Amira Misirlića itd…

Nije nedostajalo ni  muzičkih ni sportskih sadržaja, smjenjivali su se  turniri u fudbalu, odbojci, ribolovu. Dobru zabavu pružili su  Zijo Valentino i nastupi drugih muzičara.

 Adna Konaković predsjednica organizacinog odbora manifestacije „Vogošćanski dani 2022“ u razgovoru za TV Vogošća izrazila je zadovoljstvo zbog brojnih sadržaja i posjećenosti manifestacije, te dodala da Organizacioni odbor na kraju može biti  zadovoljan ali da je opredjeljenja da se naredne godine ide korak naprijed u poboljšanju kvalitete svih sadržaja.