Naslovnica VIJESTI INFO MANIFESTACIJA “SELAM, YA RESULALLAH” U VOGOŠĆI: CENTRALNA MEVLUDSKA SVEČANOST UPRILIČENA NA BLAGOVCU

MANIFESTACIJA “SELAM, YA RESULALLAH” U VOGOŠĆI: CENTRALNA MEVLUDSKA SVEČANOST UPRILIČENA NA BLAGOVCU

194

Povodom manifestacije Dani o Allahovom poslaniku “Selam, ya Resulallah”, centralna mevludska svečanost za područje općine Vogošća održana je u džamiji na Blagovcu. Svi programski sadržaji, pa i ovaj se organizuju uz ograničen broj posjetilaca i uz poštivanje propisnih epidemioloških mjera, a isti ti sadržaji dostupni su i na internet platformi MIZ-e Sarajevo i posredstvom mdijskih pokrovitelja, među kojima je i  TV Vogošća.

Iz MIZ Sarajevo naglasili su da je islamska tradicija Bošnjaka i način na koji bosanski muslimani na ovim prostorima prakticiraju vjeru bazirana na čistoj ljubavi. Mevlud je istaknuti dio islamske tradicije Bošnjaka, a ove godine je to jedna od centralnih aktivnosti manifestacije koja se već 16. put organizuje u mjesecu rebiul-evvelu, kada se obilježava rođenje posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a. s.

Uz mevlud na Blagovcu, koji su proučili vogošćanski imami, ovogodišnju manifestaciju “Selam, ya Resulallah” prati 29 različitih programskih sadržaja, među kojima su i predavanja, promocije knjiga, humanitarne i druge socijalne aktivnosti.