Naslovnica VIJESTI INFO KOŠARKAŠKI KLUBA VOGOŠĆA REDOVNO ODRŽAVA TRENINGE ŠKOLE KOŠARKE ZA NAJMLAĐE DJEČAKE

KOŠARKAŠKI KLUBA VOGOŠĆA REDOVNO ODRŽAVA TRENINGE ŠKOLE KOŠARKE ZA NAJMLAĐE DJEČAKE

72

Bavljenjem sportom razvijaju se mnogobrojne osobine korisne u daljnjem razvoju djeteta, a ono što je vidljivo je da rad s mladima u školi košarke Vogošća daje itekako pozitivne rezultate. U Košarkaškom klubu Vogošća redovno se održavaju treninzi sa djecom u školi košarke. Treninzi se održavaju tri puta sedmično u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ u dva termina. Sa najmlađim košarkašima radi trener Bekir Kozadra koji polaznike škole uči osnovnim tehnikama ovog sporta.

Ova škola trenutno broji oko 40 dječaka. Škola je namijenjena za sve dječake koji žele da se okušaju u košarkaškoj igri. Zbog stvaranje pozitivne sredine gdje djeca imaju priliku da se druže, vježbaju i razviju svoje pozitivne osobine škola košarke je masovno prihvaćena i od djece i od roditelja.

Sve ove aktivnosti imaju za cilj da se kroz košarku kod polaznika naše škole razvije upornost, disciplina, odgovornost, timski duh, osobnost, kreativnost i pozitivno razmišljanje.

U školu se mogu upisati svi zainteresovani dječaci bez potrebe za prethodnim košarkaškim znanjem. Za više informacija o školi košarke Vogošća, upisima i treninzima na raspolaganju je trener Bekir Kozadra.