Naslovnica VIJESTI INFO KORISNICI USLUGA VOGOŠĆANSKOG CENTRA ZA ZDRAVO STARENJE DANAS SU ZAJEDNO ZAPLESALI

KORISNICI USLUGA VOGOŠĆANSKOG CENTRA ZA ZDRAVO STARENJE DANAS SU ZAJEDNO ZAPLESALI

93

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijim osobama, danas je na dječjem igralištu u ulici Remzije Veje upriličeno druženje svih generacija. Ovom prilikom ukazano je na važnost zaštite starijih osoba, te na osvještavanje problema s kojima se starije osobe suočavaju. Tim povodom svi su zajedno na junskom suncu veseli i razdragani uz taktove muzike zaplesali.

Na druženju su bili prisutni i mališani iz OŠ „Mirsad Prnjavorac“, te članovi Taekwondo kluba “Victory”, Atletskog kluba “Vogošća”, kao i članovi Centra za zdravo starenje koji se nalazi u Vogošći. Koordinatorica Centra za zdravo starenje Fikreta Nazifović ističe da je sretna što ovaj centar svakim danom ima sve više članova.

Centar za zdravo starenje mjesto je okupljanja osoba treće životne dobi. Također, u Centru se realizuju kulturno – edukativni sadržaji, kreativne radionice, rad u sekcijama, obilježavanje značajnih datuma za zdravstvo, obilježavanje značajnih datuma vezanih za socijalnu zaštitu, prvu pomoć, obilježavanje državnih i vjerskih praznika, realizaciju rekreativnih programa i razvijanje volonterizma i međugeneracijske solidarnosti.