Naslovnica VIJESTI INFO “KNJIŽEVNI PIKNIK SA TETOM PRIČALICOM” – DOGAĐAJ ZA NAJMLAĐE U OKVIRU VOGOŠĆANSKIH...

“KNJIŽEVNI PIKNIK SA TETOM PRIČALICOM” – DOGAĐAJ ZA NAJMLAĐE U OKVIRU VOGOŠĆANSKIH DANA

50

Bogat sadržaj i ove godine očekuje naše najmlađe u okviru vogošćanskih dana. Jedan od njih je “Književni piknik sa Tetom Pričalicom”. Konkurs  je u toku te pozivaju djecu i mlade da svojim kreativnim i dosjetljivim prstima kreiraju:

  1. Tekstove – priče, pjesme, viceve, zagonetke i sl.
  2. Crteže
  3. Fotografije
  4. Recepte za ljetna jela i dječije koktele

I pošalju ih do 10. juna 2024. na info@pricalica.ba ili donesu na adresu Jošanička 17H (obavezno pritom naznačite svoje ime i kontakt).

A potom će se u okviru Vogošćanskih dana, 15. juna u 15.00 sati, održati događaj “Književni piknik sa Tetom Pričalicom”, kada će svi učesnici imati priliku da pročitaju ili pokažu svoje radove, druže se uz osvježenje, muziku i igre, a najbolji radovi će, naravno, biti NAGRAĐENIi!

U okviru Vogošćanskih dana, u subotu 22. juna u 15.00 sati, na platou ispred JU KSC Vogošća, mališani će se zabaviti  i poticati timski duh, zdravo odrastanje, motoričke i socijalne vještine kroz dvosatnu aktivnost za djecu svih uzrasta, sa raznolikom igrama takmičarskog, zabavnog i edukativnog karaktera! Pored toga, održat će se Dan bez ekrana-Sa prijateljima i roditeljima se poveži, svoje vještine odveži, kao i defile vogošćanskih vrtića.