Naslovnica VIJESTI INFO JU KSC VOGOŠĆA: REALIZACIJA VAŽNIH PROJEKATA NASTAVLJA SE I U 2019. GODINI

JU KSC VOGOŠĆA: REALIZACIJA VAŽNIH PROJEKATA NASTAVLJA SE I U 2019. GODINI

354

Za JU KSC Vogošća 2019. godina biće po mnogo čemu specifična. Realizacija važnih projekata planirana je u ovoj godini.

Prema riječima direktora Kenana Alikadića, koji u tekućoj godini i završava svoj mandat, počela je rekonstrukcija rasvjete u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“, postojeća iz osamdesetih godina biće zamijenjena savremenom i funkcionalnijom. Počeo je i proces projektovanja novih tribina što će povećati kapacitet, jer sadašnjih 752 sjedeća mjesta nije dovoljno za organizaciju vrhunskih sportskih manifestacija. Realizacijom ovih projekata i sama dvorana dobiće potpuno novi izgled jer je prethodno završena rekonstrukcija krova i parketa.

Alikadić je također kazao da je važno završiti uknjižbu objekata zbog budućih ulaganja, ali u 2019. godini biće obogaćeni kulturni i sportski  sadržaji u organizaciji JU KSC. I nadziđivanje objekta Upravne zgrade je projekat kojim će se menadžment pozabaviti. Urađen je idejni projekat a za sredstva će se aplicirati i kod drugih nivoa vlasti. Realizacijom ovog projekta biće otvorena vrata za još zanimljivih sadržaja.

Nephodno je i urediti prostor za biblioteku jer sada već ona broji više od 23.000 naslova čemu još treba dodati i arhivsku građu kojoj je neophodan prostor za čuvanje, te kutak za radionice sa djecom koji je sad jedva dovoljan za sve što se planira za malu raju. Nema sumnje da će biti dobra saradnja nastavljena sa resornim kantonalnim ministarstvom kazao je, također, Alikadić.

Dakle, 2019. godina, ukoliko se uzme u obzir sve što je planirano, biće dinamična za JU KSC Vogošća.