Naslovnica VIJESTI IZBORI 2016 U VOGOŠĆI – PREBROJANA REDOVNA BIRAČKA MJESTA

IZBORI 2016 U VOGOŠĆI – PREBROJANA REDOVNA BIRAČKA MJESTA

153

Danas su na zvaničnoj stranici Centralne izborne komisije BiH (www.izbori.ba) kompletirani podaci sa 38 redovnih biračkih mjesta sa područja općine Vogošća.
Nakon prebrojavanja svih 11.765 važećih glasačkih listića nije bilo bitnijih promjena u odnosu na rezultate koji smo objavili u utorak 4.oktobra.
Rezultati sa preostala dva biračka mjesta povećali su broj glasova svakog od 6 političkih subjekata koji su prešli izborni prag s tim što su procentualni rast zabilježili samo SDA (47,50%) i SDU (4,90%). Ipak taj rast je nedovoljan za sada da bi promijenio broj mandata subjekata.
Ostalo je još da se uvrste glasovi sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, glasački listići iz inostranstva, putem mobilnog tima i glasovi birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima a proces brojanja ovih glasova obavlja se u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.
Nove podatke CIK BIH objavljuje svaki dan u 15 sati na web stranici www.izbori.ba, sve do donošenja konačne Odluke o utvrđivanju izbornih rezultata.