Naslovnica VIJESTI INFO HOTONJ IV: U TOKU REALIZACIJA DESETE FAZE PROJEKTA IZGRADNJE SEPARATNE KANALIZACIJE

HOTONJ IV: U TOKU REALIZACIJA DESETE FAZE PROJEKTA IZGRADNJE SEPARATNE KANALIZACIJE

320

Projekat izgradnje separatne kanalizacije u naselju Hotonj vrijedan više od 2.000.000 KM traje već nekoliko godina. Radovi u okviru desete faze ovog projekta u Hotonju IV počeli su 28. augusta tekuće godine a izvodi ih firma „Hidrom“. Za desetu fazu bilo je potrebno izdvojiti sredstva u visini od oko 220.000 KM. Lokalitet izvođenja radova obišao je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima.

„ Sve radove u okviru projekta izgradnje separatne kanalizacije finansira Općina Vogošća. Ovaj projekat se realizuje od 2015. godine. Radovi na separatnoj kanalizaciji u okviru desete faze podrazumijevaju izgradnju fekalne i oborinske kanalizacione mreže u dužini oko 1000 metara“ kazao je, između ostalog, načelnik Smajić u izjavi za TV Vogošća.

„Radovi u Hotonju IV na izgradnji separatne kanalizacije su izuzetno komlikovani jer zahtijevaju izvođenje radova na odrđenoj dubini. Vjerovatno ćemo oko samog puta naći i neke podzemne instalacije koje nisu ucrtane u glavnom Planu ali i s tim ćemo se izboriti jer nas na terenu često takve situacije prate pa i s tim imamo iskustva. Rok za završetak ovih radova je kraj novembra ove godine“ pojasnio je Ekrem Šećerović iz firme „Hidrom“-izvođača radova.

Nadzor nad izvođenjem  radova na izgradnji separatne kanalizacije u Hotonju IV obavlja Zavod za izgradnju KS.