Naslovnica VIJESTI INFO GTA AKADEMIJA ORGANIZOVALA ČETVRTO IZDANJE TURNIRA „SARAJEVO OPEN 2024“

GTA AKADEMIJA ORGANIZOVALA ČETVRTO IZDANJE TURNIRA „SARAJEVO OPEN 2024“

53

Gabeljić Teniska Akademija (GTA) četvrtu godinu zaredom organizuje profesionalni teniski turnir “Sarajevo Open 2024”. Teniski turnir otvoren je u utorak, 4. juna, a  igra se na terenima Sportsko-rekreacionog centra Gabeljić u Hotonju. Inače, turnir iz ITF serije je višeg ranga u odnosu na ranije godine.

Ovog puta se radi o nagradnom fondu od 25.000 dolara, za razliku od ranijih godina kada je bio 15.000 dolara, a pobjednik će moći osvojiti i 25 ATP bodova. Ove godine turnir bi trebao da bude u najjačem izdanju do sada.

Bh. teniser Mirza Bašić odlično se snašao na domaćem ITF turniru „Sarajevo Open 2024“. On je kao 699. igrač na svijetu morao u kvalifikacije, a kada je to apsolvirao, nastavio je sa dobrim igrama. Očekuje se 100 takmičara iz 30 zemalja, a ovaj teniski turnir će se igrati do 9. juna ove godine na terenima Sportsko-rekreacionog centra Gabeljić u Hotonju.

Organizatori pozivaju ljubitelje tenisa da dođu na „Sarajevo Open 2024“ i gledaju mečeve koji se igraju u toku ove sedmice.