Naslovnica VIJESTI INFO GIMNASTIČARKE OLIMPA USKORO U TOKIJU

GIMNASTIČARKE OLIMPA USKORO U TOKIJU

169

U organizaciji Kluba ritmičke gimnastike “Ritmik” Iz Novog Sada u subotu i nedjelju 24. i 25. septembra  održan je Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Trofej Novog Sada 2022” na kojem su nastupile i članice GK Olimp, te se  još jednom predstavile u najljepšem svjetlu. Seniorka lejla Kujraković je zauzela treće mjesto, a njena mlađa kolegica Ilhana Pojata u svojoj konkurenciji je bila druga.

Zahvaljujući ostvarenim rezultatima Lejli Kujraković je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo potvrdilo status perspektivne sportistkinje za 2022. godinu.

Ni tokom oktobra, našim lavicama nema odmora jer ih očekuju takmičenja širom zemlje i regiona. S posebnim nestrpljenjem iščekuju odlazak u Tokijo, gdje će učestvovati na prestižnom Aeon Cup Tokyo i to je prvi put da BiH ima svoje predstavnike na ovakvom prestižnom takmičenju. Odlazak u najveći grad “zemlje izlazećeg sunca”  je planiran 16. oktobra, a tamo će ostati deset dana pa će osim takmičenja imati vremena upoznati glavni grad Japana. Našim takmičarkama i njihovim trenerima želimo sretan put i uspješan boravk na Aeon CUp Tokyo 2022 i najljepše uspomene sa obala Tihog okeana.