Naslovnica VIJESTI INFO GIMNASTIČARKA SARA BEJDIĆ JE I TRENERICA U GIMNASTIČKOM KLUBU OLIMP

GIMNASTIČARKA SARA BEJDIĆ JE I TRENERICA U GIMNASTIČKOM KLUBU OLIMP

509

Sara Bejdić trenira gimnastiku 15 godina. Sav svoj sportski život posvetila je ovom sportu, a članica je Gimnastičkog kluba Olimp. Studentica je Arhitekture na Univerzitetu Burch. Kao mlada počela se prvo baviti plesom, ali se igrom slučaja okušala i u gimnastici. Ne žali što je kao mlada zavoljela ritmičku gimnastiku, a mnogo je medalja osvojila ove uspješne djevojka. Sa lijepim uspomenama spomenula nam je nastupe iz Francuske, Moldavije i Ukrajine, a najbolje iskustvo do sada joj je nastup na Evropskom prvenstvu. Lijepim riječima Sara se sjeća nastupa van granica Bosne i Hercegovine, a kako kaže predivan je osjećaj kada brani boje svoje države.

Pored toga što je takmičarka, Sara je u GK Olimp i trenerica. Iza sebe ima mnogo nastupa, koji su je „izgradili“ da danas ona svoje znanje prenosi na mlađe. Trenutno je trenerica 15-ero djece. Pored nje u klubu ima još iskusnijih gimnastičarki koji rade isto kao i ona.

Sarina želja je da se još dugo godina bavi gimnastikom. Sigurno će ona kada se prestane takmičiti nastaviti raditi ono što je čini sretnom, biti trenerica.