Naslovnica VIJESTI INFO FOTOGRAF DAVUD DŽINDO: FOTOGRAFIJA JE TRAJNA BILJEŠKA NAJLJEPŠIH TRENUTAKA

FOTOGRAF DAVUD DŽINDO: FOTOGRAFIJA JE TRAJNA BILJEŠKA NAJLJEPŠIH TRENUTAKA

10331

Za njega je najveća inspiracija život, a svojom fotografijom želi da svim ljudima omogući ulazak u svijet mašte. Fotograf Davud Džindo ovim poslom se bavi već dugi niz godina, a sve to na nagovor svojih dragih prijatelja. Sretan je kaže jer ima priliku živjeti umjetnost i raditi ono što voli i što ga ispunjava.

Ističe Davud da fotografiše razne događaje, a svaki od njih ima posebno značenje kako za ljude tako i za njega. Prema njegovim riječima najviše ga inspiriše kada na licima drugih ljudi ugleda osmijeh, sreću i zadovoljstvo. Prilikom našeg susreta otkrio nam je koliko fotograf danas mora imati dobru i kvalitetnu opremu da bi mogao obavljati ovaj posao, a sve to na kraju kako bi rezultati bili fantastični.

Kaže da je tehnologija napredovala, pa je danas to mnogo lakše, mada treba uvijek biti spremna na razne prepreke i obavljati posao sa mnogo ljubavi. On fotografijom želi da prenese svoju poruku drugima, ali i da ostavi trag svojim umjetničkim djelima.

Njegove su fotografije posebne i unikatne, a ukoliko želite iste možete pogledati na Facebook profilu Dawud Džindo Photography.