Naslovnica VIJESTI INFO EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA BOLJA, OD DANAS BLAŽE MJERE

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA BOLJA, OD DANAS BLAŽE MJERE

72

Na snagu su stupile nove djelimično ublažene epidemiološke mjere Vlade Kantona Sarajevo koje između ostalog predviđaju otvaranje ugostiteljskih bašti i terasa, fitness centara, bazena za trenažne procese.  Odluka je donešena  nakon dvosedmičnog opadajućeg trenda novozaraženih osoba na području KS. U anketi koji smo napravili u centralnoj vogošćanskoj ulici saznali smo da su naši sugrađani podijeljenog mišljenja o ovoj temi.

Dok jedni smatraju da je ublažavanje mjera stiglo u pravo vrijeme, drugi nisu sigurni u to. Zanimljivo je da ispitanici smatraju da je odgovornost na svakom pojedincu te da je samodisciplina i poštovanje mjera jedini ispravan put i doprinos svih nas u sprečavanju  širanja virusa  COVID-19.

Podsjećamo odgojno-obrazovni proces odvijat će se prema do sada važećem modelu – online, dozvoljava se rad produženog boravka za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole uz strogo poštivanje higijensko-epidemioloških mjera. I dalje će se pratiti  epidemiološka  situacija  u Kantonu Sarajevo i, u skladu s utvrđenim stanjem i preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, po potrebi revidirati donesene mjere.