Naslovnica VIJESTI INFO EDIN EF. MRKULIĆ NOVI IMAM DŽEMATA KOBILJA GLAVA

EDIN EF. MRKULIĆ NOVI IMAM DŽEMATA KOBILJA GLAVA

429

Prije mjesec dana u džematu Kobilja Glava upriličena je svečanost inauguracije Edina ef. Mrkulića kao novog imama Adil-begove džamije. U džematu su poželjeli dobrodošlicu efendiji Mrkuliću koji je tokom svog rada u Blagovcu postao prepoznatljiv po predanom radu u svom džematu i kod džematlija ojačao osjećaj solidarnosti i empatije jednih prema drugima, posebno kod mladih.

Nakon 14 godina rada u džematu Blagovac efendija Mrkulić se nalazi na novom radnom mjestu gdje smo ga zatekli nasmijanog, ljubaznog i spremnog za razgovor. Kaže da mu je bila želja da se okuša u većem džematu kao što je džemat na Kobiljoj Glavi sa stogodišnjom tradicijom i da mu je čast da je baš on izabran za novog imama Adil-begove džamije.

Efendija Mrkulić dodaje da je uloga imama kompleksna i da ne predstavlja samo obavljanje molitvi, mektebske nastave i slično, nego predstavlja pravu misiju da se džemat ojača i ujedini i da će, kao i do sada, džematlijma biti na raspolaganju 24 sata dnevno. Inače, za ovog relativno mladog efendiju svi koji ga poznaju imaju samo riječi hvale što njemu mnogo znači i biće mu dodatni motiv da bude još bolji u obavljanju svog životnog poziva.