Naslovnica VIJESTI INFO DANAS JE SVJETSKI DAN ČOKOLADE

DANAS JE SVJETSKI DAN ČOKOLADE

130

Širom svijeta, danas se obilježava kao Svjetski dan čokolade. Ova poslastica dobivena od mješavine kakaa i šećera omiljena je među svim generacijama. Čokolada je odlična „antistres“ namirnica, dokazano nas čini sretnijima jer potiče rast hormona sreće. U čokoladi se još nalaze i teobromin te niska razina kofeina koji daju blagi stimulativni učinak na organizam i raspoloženje. Na ulicama Vogošće saznali smo da je našim sugrađanima, upravo čokolada jedna od omiljenih poslastica. I pored toga što je ukusna, smatra se i namirnicom koja je jako zdrava i dobra za organizam, posebno crna čokolada, koja se preporučuje, ali je ipak treba konzumirati u određenim količinama, kazali su naši sugrađani.

Osim što potiče lučenje hormona sreće, serotonina, čokolada je poznata kao afrodizijak, a kakao je jedan od najboljih izvora antioksidansa.

Razloga za uživanje u čokoladi ima i previše, ali ako vam treba još jedno opravdanje kako biste se počastili s ekstra dozom vašeg omiljenog poroka, danas je Svjetski dan čokolade!