Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI TAEKWONDO KLUBA “VICTORY” BILI USPJEŠNI U NIŠU I LIVNU

ČLANOVI TAEKWONDO KLUBA “VICTORY” BILI USPJEŠNI U NIŠU I LIVNU

158

U proteklom periodu članovi Taekwondo kluba „Victory“ nastupii su na brojnim takmičenjima. Na međunarodnom turniru u Nišu u konkurenciji od 400 takmičara iz šest zemalja oni su osvojili šest zlatnih i jednu srebrnu medalju. Dvostruko zlato osvojila je Ajna Žunić koja je bila i najbolja seniorka takmičenja. Zlatne su bile i Lajla Đozo, Amina Sarač i Hana Hajdarpašić. Srebrnu medalju osvojio je Hasan Hadrović. U ekipnoj konkurenciji TDK Victory osvojio je pehar za drugo mjesto u konkurenciji juniora i pahar za treće mjeso u konkurenciji seniora.

22.10.2022. godine Vogošćanski taekwondo klub nastupio je na turniru „Livno open“. U konkurenciji od 419 takmičara iz 35 kluba, iz dvije zemlje „Viktorijanci“ su se okitili brojnim medaljama. Anisa Cerić osvojila je drugo mjesto, treća mjesta zauzeli su Lajla Đozo, Ena Husejnović, Esma Hajdarpašić i Faris Katkić. Ekipu u Livnu predvodio je trener Alen Alić.

Članovi TKD Victory u subotu nastupaju na „Ilidža Open-u“, turnir „Bosna Open“ na rasporedu je 19.11.2022.godine, a na Maltu na Evropsko prvenstvo putuje Emina Hajdarpašić sa trenericom Lamijom Alić. Iskreno se nadamo da će Emina sanirati povredu i da će biti spremna za ovaj nastup. Članovi Viktorija će nastupiti na Balkanskom prvenstvu koje će ove godine biti održano u glavnom gradu Albanije.