Naslovnica VIJESTI INFO CENTRALNA MANIFESTACIJA OBILJEŽAVANJA “DANA ŠEHIDA” ZA PODRUČJE OPĆINA VOGOŠĆA, ILIJAŠ I BREZA...

CENTRALNA MANIFESTACIJA OBILJEŽAVANJA “DANA ŠEHIDA” ZA PODRUČJE OPĆINA VOGOŠĆA, ILIJAŠ I BREZA I OVE GODINE ODRŽANA U BREZI

241

Učenjem Fatiha, Jasina te polaganjem cvijeća danas, drugog dana Ramazanskog bajrama, na šehidskim mezarjima na području općina Vogošća, Ilijaš i Breza obilježen je Dan šehida. Centralna manifestacija je održana u Brezi, gdje su imami  najboljim sinovima Bosne i Hercegovine proučili i poklonili Hatma dovu.

Delegaciju Općine Vogošća je predvodio općinski načelnik Edin Smajić koji je između ostalog kazao da sa svih šehidskih mezarja moramo poslati jasnu poruku da ćemo se uvijek sjećati najboljih sinova ove zemlje.

U sklopu manifestacije obilježavanja Dana šehida, 27. Ramazanske noći u svim vogošćanskim džamijama šehidima naše općine su proučene Hatma dove. A danas su delegacije obišle su šehidska mezarja u Tihovićima, Svrakama, Starom Ilijašu, Misoči, Brezi i Lješevu.