Naslovnica VIJESTI ATLETIČARI VOGOŠĆE ZABILJEŽILI ZAPAŽEN NASTUP NA MEĐUNARODNOM MITINGU U ČITLUKU

ATLETIČARI VOGOŠĆE ZABILJEŽILI ZAPAŽEN NASTUP NA MEĐUNARODNOM MITINGU U ČITLUKU

826

U nedjelju 18.septembra 2016.godine na stadionu „Bare“ u Čitluku je, u organizaciji Atletskog kluba „Brotnjo“ održan 11. Međunarodni atletski miting „Dani berbe grožđa – Bože Gagro“. U konkurenciji 18 klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske nastupili su i takmičari Atletskog kluba „Vogošća“.

Velikim brojem takmičara i gledalaca miting je dokazao da je jedan od boljih na ovim prostorima, naročito u afirmaciji mladih atletičara kojima ovakvi mitinzi mnogo znače. Svojim prisustvom kao gost miting je uveličao i najpoznatiji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, na veliko oduševljenje svih prisutnih, a takmičenje je pratio i selektor bh muške atletske reprezentacije Elvir Krehmić.

najmladji-clanovi-ak-vogosca-na-atletskom-mitingu-u-citluku

amel-tuka-sa-clanovima-ak-vogosca-na-atletskom-mitingu-u-citluku

Atletski klub „Vogošća“ na ovom mitingu nastupio je sa 33 atletičara i atletičarke u svim kategorijama i disciplinama, predvođeni trenericom Amelom Prnjavorac. Iako je konkurencija bila izuzetno jaka Vogošćani su zabilježili odlične nastupe osvojivši 4 odličja u raznim disciplinama.

1-mjesto-stafeta-4-x-100-m-djecaci-ak-vogosca-atletski-miting-citluk

1-mjesto-stafeta-4-x-100-m-djevojcice-ak-vogosca-atletski-miting-citluk

Medalje za AK „Vogošća“ osvojili su: dječaci štafeta 4x100m – 1.mjesto (u sastavu Adi Čizmo, Mirzet Abaz, Ermin Huskić i Adnan Mulahmetović), djevojčice štafeta 4x100m – 1,mjesto (u sastavu Ilma Makarević, Amina Balićevac, Dika Hodžić i Amina Čučuković), pioniri štafeta 4x100m – 3.mjesto (u sastavu Amel Velić, Edwin Mehić, Ismail Beširević i Amsal Efendić) i u pojedinačnoj konkurenciji 2.mjesto u disciplini 600m za pionire osvojio je Amsal Efendić.

2-mjesto-amsal-efendic-ak-vogosca-600-m-pioniri-atletski-miting-citluk

3-mjesto-stafeta-4-x-100m-pioniri-ak-vogosca-atletski-miting-citluk

U ukupnom plasmanu Vogošćani su zauzeli visoko 3.mjesto sa 101 osvojenim bodom, odmah iza domaćina Brotnja (297) i kluba ASK iz Splita (105).

Treba spomenuti i to da je na mitingu učestvovalo i 10-tak najmlađih članova Atletskog kluba „Vogošća“ koji su zabilježili svoje prve službene nastupe i rezultate na velikim takmičenjima. Raduje sve veći interes za ovaj sport i sve veći broj upisanih djece i mladih sa kojima rade trenerica Amela Prnjavorac i njen asistent Semir Kahriman.

ak-vogosca-na-ekipnom-prvenstvu-bih

Napomenimo i to da su u subotu 10.septembra atletičari i atletičarke AK „Vogošća“ učestvovali i na Ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje je u organizaciji Atletskog kluba „Sarajevo“ održano na stadionu „Koševo“. Na ovom takmičenju Vogošćani su osvojili 3.mjesto ekipno u muškoj konkurenciji i 4.mjesto u konkurenciji djevojčica.

3-mjesto-djecaci-ak-vogosca-ekipno-prvenstvo-bihpehar-3-mjesto-djecaci-ak-vogosca-ekipno-prvenstvo-bih