Naslovnica VIJESTI INFO ATLETIČARI VOGOŠĆE SE OKITILI NOVIM MEDALJAMA

ATLETIČARI VOGOŠĆE SE OKITILI NOVIM MEDALJAMA

191

Članovi Atletskog kluba Vogošća imali su još jedan zapažen nastup. Učestvovali su na Državnom prvenstvu BiH za cicibane/ke (2009/2010.god.) i Međunarodnom mitingom Božo Gagro – Čitluk (od 2005. do 2013. godišta). Novi Državni prvaci, članovi AK Vogošća su Nedžib Šehić 60m, Nedžib Šehić 200m, Ahmed Aličić, Almir Osmanović, Din Spahić i Nedžib Šehić u štafeti 4x100m cicibani, dok je u vortexu Damian Slavuljica bio treći.

Na međunarodnom mitingu prva mjesta zauzeli su Nedžib Šehić (discipline 60m i 200m), Amir Sinanović 60m i Almir Osmanović 60m. Drugo mjesto zauzela je Dalia Hasanefendić 60m a treći su bili Nedžad Hasanović 60m, Nidal Hasanović 60m te štafeta 4x100m pioniri u sastavu Ahmed Aličić, Amir Osmanović, Din Spahić i Nedžib Šehić.

Na pomenutim takmičenjima učestovalo je 30 članova AK Vogošća. Narednog vikenda u planu je da nastupe i na kantonalnom takmičenju na kojem če učestvovati još 5 klubova. S obzirom na dobar nastup u Čitluku klub je pozvan da nastupi i u Dubrovniku gdje če atletičari imati priliku da se još jednom dokažu i da u Vogošću donesu medalje. Prije završetka sezone AK Vogošća će nastupiti i na zimskom dvoranskom prvenstvu.