Naslovnica VIJESTI INFO ASISTENTIMA U NASTAVI NAJVEĆA NAGRADA NAPREDAK DJECE U ODGOJNO – OBRAZOVNOM PROCESU

ASISTENTIMA U NASTAVI NAJVEĆA NAGRADA NAPREDAK DJECE U ODGOJNO – OBRAZOVNOM PROCESU

93

Šejla Nahić-Šabani  je  od početka školske godine angažovana kao asistent u nastavi u  OŠ “Porodice ef. Ramić ” tokom radnog dana s mnogo ljubavi i razumijevanja na raspolaganju je djeci sa teškoćama u razvoju, koji pohađaju nastavu u ovoj školi. Osnovna uloga  asistenata  je pomoć i podrška učenicima s teškoćama kako bi sva djeca uspješno savladala  odgojno -obrazovne izazove, a asistenti  su unijeli pozitivne promjene u nastavu  i vidan je napredak svakog učenika. Šejla  ističe važnost  saradnje sa  roditeljima  i učiteljima,  odnosno svima koji  su uključeni u rad i razvoj djeteta. Što je kako kaže vema dobro riješene i njenoj školi.

Direktor OŠ „Porofice ef. Ramić“ Šemso Pačariz istakao je posebno zadovoljstvo zbog postojanja radnog mjesta asistenta u nastavi za učenike s posebnim potrebama ili teškoćama u razvoju. Na taj način je olakšano roditeljima kao i nastavnom osoblju.

Takođe za druge đake ima samo riječi hvale,  kaže da su i sami spremni pomoći  i olakšati  rad djeci kojoj je to poterebno.  Uz svoju asistenticu djeca imaju sigurnu zonu, roditelji i učitelji  imaju manje brige i rezultati su neizostavni.