Naslovnica VIJESTI INFO ALEN SMAJIĆ UPISAO 300. NASTUP ZA FK „UNIS“

ALEN SMAJIĆ UPISAO 300. NASTUP ZA FK „UNIS“

310

Alen Smajić, 33-godišnji veznjak, istinska je legenda Unisa, a na utakmici protiv Natrona upisao je 300. nastup za vogošćanski klub. Smajić je prošao omladinske kategorije Sarajeva, a bio je priključen i prvom timu za koji je odigrao neke pripremne utakmice, te je 2009. godine prešao u redove Unisa.

Nastupao je za bugojansku Iskru i Mladost iz Župče, a vratio se u Unis 2013. godine i ostao vjeran vogošćanskom klubu sve do danas, iako je godinama imao ponude klubova iz viših rangova.

“Njegovi golovi, asistencije, prodori, godinama se prepričavaju širom terena u BiH, a iako je imao ponuda da pojača druge klubove iz prvoligaškog i drugoligaškog društva, Smajić je ostao vjeran svom Unisu”, piše zvanična stranica ovog kluba.

Legendarni fudbaler Unisa svojevremeno je bio i član amaterske i olimpijske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a mnogi ga znaju i kao sjajnog futsalera, jer je proteklih godina osvojio mnogobrojne turnire širom naše države.

Alen kaže da je u „Unisu“ pronašao sve što je tražio i da uživa svoje bogato znanje i iskustvo prenositi na mlađe selekcije. Dodaje da je sretan jer je pravi ambasador svog kluba, a da je tokom 11 godina za „Unis“ postigao više od 100 golova.