Naslovnica VIJESTI INFO “AKTIVA 2014”: PONUDITI MLADIMA ALTERNATIVU – SPORT UMJESTO INTERNETA

“AKTIVA 2014”: PONUDITI MLADIMA ALTERNATIVU – SPORT UMJESTO INTERNETA

289

Omladinsko udruženje „Aktiva 2014“ Semizovac-Svrake je organizacija civilnog društva koja djeluje na području ovih dviju mjesnih zajednica. Uz edukativno rekrativne programe pokušava mlade potaknuti na njihovo uključenje u rad i razvoj lokalne zajednice. U sklopu realizacije projekta Omladinski aktivizam, “Aktiva 2014” narednog vikenda organizuje IV malonogometni turnir za dječake, koji će se održati u Sportskoj dvorani OŠ „Porodice ef. Ramić“.

Svečano otvorenje turnira je u subotu u 9:30, dok će se prva utakmica igrati u 10 sati. Turnir se igra po bod sistemu. Završnica je planirana u 14 sati, kada će biti upriličeno i edukativno predavanje, na kojem će se govoriti o negativnim uticajima modernih tehnogija na djecu, te važnosti sporta u njihovom životu.

Osim ekipa iz  svih vogošćanskih osnovnih škola, na turniru učestvuje i ekipa iz OŠ „Srednje“. Riječ je o dječacima uzrasta do jedanaest  godina, odnosno djeci do petog razreda. To su generacije djece, smatraju u Udruženju, koje najviše vremena provode pored kompjutera uz igrice i druge internet sadržaje, što može biti štetno. Na ovaj način djeci se želi ponuditi alternativa, zdravo sportsko druženje sa vršnjacima.